Groen is partner van iedereen die wil bouwen aan Brussel

De tijd is rijp om op een andere manier aan politiek te doen. Wij moeten ons opstellen als partners. Als duwers, als fixers van Brusselaars die het willen opnemen voor hun stad.” Brussels Groen-voorzitter Bart Dhondt viel met de deur in huis op de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in Le Phare du Kanaal, een nieuw coworkingcafé in Molenbeek. Hij had het in zijn nieuwjaarsspeech over ‘de doeners’ in Brussel.

  • 12622527_10156431440095156_9216448562623115924_o
  • 12604646_10156431439460156_3963410734528477364_o
  • CZGs2pYWkAEPj9V.jpg-large
  • 160119 Groengewest-receptie – Foto H.Sleebus IMG_6701
  • 160119 Groengewest-receptie – Foto H.Sleebus IMG_6685c2-bma

IMG_6699 - 160119 Receptie Groen-gewest - Foto H.SleebusHij verwees onder andere naar de vrijwilligers van het Maximiliaanpark: “Zij waren niet aan het roepen dat het schandalig was dat deze of andere overheid haar verantwoordelijkheid niet nam, zij stampten verdorie zelf een opvangcentrum uit de grond.”
Groen Brussel wil deel worden van die nieuwe dynamiek.

“We zullen meer dan ooit de partner zijn van iedereen die in Brussel aan de kar trekt: het Maximiliaanpark, au bord de l’eau, parckfarm, Ieder kind een stoel, SchoneluchtBXL of het wijkcomité van de Alhambrawijk, de bende van Tournevie…. Elke dag nemen er Brusselaars een engagement op. Daarmee maken ze niet alleen een statement, maar bouwen ze mee aan hun stad. Ze gebruiken nieuwe technologieën en experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken om nieuwe antwoorden te formuleren.

Bart Dhondt: “We zullen meer dan ooit de partner zijn van iedereen die in Brussel aan de kar trekt.

Politiek is vandaag zo veel meer dan gemeenteraden en parlementen: Wij doen aan Politiek voor de mensen, maar laten we dat nu vooral MET de mensen doen!
Brussel verdient een democratie 2.0. Groen in Brussel is dé partner voor iedereen die daar mee werk van wil maken.

Groen neemt samen met iedereen die kiest voor Brussel het engagement op om van Brussel een duurzame stad te maken die zuurstof geeft aan alle Brusselaars:
“Hoe wij aan Brussel bouwen, dat is door zelf de handen uit de mouwen te steken via de 101 bottom up initiatieven die er zijn. Op die manier zal Groen de politieke emancipatie beweging die aan kracht wint, laten uitgroeien tot de nieuwe manier van aan politiek doen.”

Annalisa Gadaleta: “Als je het niet wil begrijpen, dan is het ook niet te laat. Ik laat je toch niet los, totdat we een gemeenschappelijke weg vinden die naar ons een rechtvaardigere samenleving voor iedereen zal brengen.

Ook Annalisa Gadaleta, schepen in Molenbeek, gaf haar nieuwjaarswensen mee aan de leden en sympathisanten van160119 Groengewest-receptie - Foto H.Sleebus IMG_6674 Groen Brussel. Ze kon in haar speech niet voorbij de recente gebeurtenissen die Molenbeek in rep en roer zetten:
“Het zijn turbulente, moeilijke tijden, maar de geschiedenis leert ons dat we onwetendheid, armoede, zelfs oorlog kunnen overwinnen. Helaas gebeurt dat niet vanzelf. Verzet en inzet zijn daarbij absoluut noodzakelijk, en we hebben je inzet en verzet dan ook absoluut nodig.
Als je het niet wil begrijpen, dan is het ook niet te laat. Ik laat je toch niet los, totdat we een gemeenschappelijke weg vinden die naar ons een rechtvaardigere samenleving voor iedereen zal brengen.”
Annalisa Gadaleta pleit voor meer verbondenheid: “Laat 2016 een bijzonder jaar zijn voor ons. Laat het een jaar zijn waarin we op zoek gaan naar wat ons bindt en niet naar wat ons scheidt.”


Lees hier de volledige speeches:

Klik hier voor de fotoreportage (foto’s: Herman Sleebus)