Groen Brussel verkiest nieuwe bestuursploeg

Gisteren verkozen de leden van Groen Brussels Hoofdstedelijk Gewest overtuigend een nieuwe bestuursploeg. Veerle Vandenabeele, gemeenteraadslid in Sint-Joost en werkzaam bij Oxfam Solidariteit, is onze nieuwe secretaris. Zij neemt de fakkel over van Klaas Lagrou, gemeenteraadslid in Sint-Gillis. Stefan Colaes uit Molenbeek, kreeg opnieuw het vertrouwen van de leden als penningmeester van de partij. Ik werd verkozen tot nieuwe voorzitter en neemt zo de fakkel over van Malika Abbad.

Veerle Vandenabeele, Bart Dhondt en Stefan Colaes.

Veerle Vandenabeele, Bart Dhondt en Stefan Colaes.

We kregen gisteren het vertrouwen van een grote en enthousiaste groep. Groen blaakt duidelijk van gezondheid. Dat is de verdienste van onze voorgangers Malika Abbad en Klaas Lagrou. Samen met Veerle en Stefan vormen we een sterk team met heel wat ervaring.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalden we met Groen 19 gemeenteraadsleden. Daarmee werden we de grootste Nederlandstalige partij. In 2014 werd dit succes nog eens herhaald. Groen haalde bijna 20 procent en werd zo de derde partij in het Gewest. Op dat elan willen we verder bouwen. Het is onze ambitie om Groen te laten uitgroeien tot dé Stadspartij van Brussel. Waar de kwaliteit van het leven van elke Brusselaar vooraan staat. Een partij die de kracht van de stad uitdraagt.

We vinden het alarmerend dat partijen die pretenderen op te komen voor de Brusselaars net de band met Brussel doorknippen. Kijk naar de Vlaamse en Federale regeerakkoorden. De middelen om voldoende scholen te bouwen, worden niet voorzien. Het Brusselfonds wordt gehalveerd. Cultuur gereduceerd tot een “survival of the fittest”. In het Federaal regeerakkoord komt ons Gewest zelfs niet aan bod. De Brusselaars verstikken door de files, maar in plaats van te investeren in openbaar vervoer, moet de NMBS 2,1 miljard inleveren. Treinlijnen worden afgeschaft en de operationalisering van het GEN wordt op de helling gezet.

We gaan niet alleen de leden van Groen betrekken in ons project, maar reiken de hand uit naar alle Brusselaars die een engagement willen opnemen voor Brussel. Zo kunnen we samen een stadsproject uitbouwen waarin elke Brusselaar een plaats krijgt. We willen een spreekbuis zijn voor alle Brusselaars. We zullen daarom ook de dialoog aangaan met hen die de weg naar de politiek niet vinden.